De actie van Firewall voor een netwerkregel voor programma’s wijzigen

U kunt wijzigen welke actie Firewall toepast op alle netwerkregels voor een programma of een programmagroep die standaard zijn aangemaakt. Daarnaast kunt u ook de actie van Firewall voor een enkele aangepaste netwerkregel voor een programma of een programmagroep wijzigen.

Zo wijzigt u de actie van Firewall voor alle netwerkregels voor een programma of een groep van programma's:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop icon_settings.
  2. Selecteer Essential Threat ProtectionFirewall in het venster met de programma-instellingen.
  3. Klik op Regels voor programma's.

Dit opent de lijst met toepassingsregels.

4. Als u wilt wijzigen welke actie Firewall toepast op alle netwerkregels die standaard zijn aangemaakt, selecteert u een programma of een groep van programma's in de lijst. Handmatig aangemaakte netwerkregels worden ongewijzigd gelaten.
  5. Klik met de rechtermuisknop om het contextmenu te openen, selecteer Netwerkregels en selecteer vervolgens de actie die u wilt toewijzen:
    • Overnemen.
    • Toestaan.
    • Blokkeren.
  6. Sla uw wijzigingen op.

Zo wijzigt u het antwoord van Firewall voor één netwerkregel voor een programma of een programmagroep:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop icon_settings.
  2. Selecteer Essential Threat ProtectionFirewall in het venster met de programma-instellingen.
  3. Klik op Regels voor programma's.

Dit opent de lijst met toepassingsregels.

4. Selecteer in de lijst het programma of de groep van programma's waarvoor u de actie voor één netwerkregel wilt wijzigen.
  5. Klik rechts om het contextmenu te openen en selecteer Details en regels.

Het venster met toepassingsregels en eigenschappen wordt geopend.

6. Selecteer het tabblad Netwerkregels.
  7. Selecteer de netwerkregel waarvoor u de actie van Firewall wilt wijzigen.
  8. Klik rechts in de kolom Machtiging om het contextmenu te openen en selecteer de actie die u wilt toewijzen:
    • Overnemen.
    • Toestaan.
    • Weigeren.
    • Gebeurtenissen registreren.
  9. Sla uw wijzigingen op.